Внучката на севернокорейският диктатор Ким Ир Сен, който през 1950 година

...
Внучката на севернокорейският диктатор Ким Ир Сен, който през 1950 година
Коментари Харесай

През 1950 година дядо й нападна Южна Корея, предизвика 6 милиона жертви и загуби войната, сега тя плаши с атомна бомба

Внучката на севернокорейският диктатор Ким Ир Сен, който през 1950 година атакува Южна Корея, провокира още веднъж опасения от нова война.

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун заплаши с „ извънредно и съдбовно “ възмездие против Южна Корея след изказванията на Сеул и Киев, че Пхенян е изпратил войски в поддръжка на войната на Русия в Украйна.

В изказване, оповестено посредством държавната Корейска централна осведомителна организация на 22 октомври, Ким Йо-джонг обвини двете страни в провокации към „ страните с нуклеарни оръжия “, без да прецизира какви дейности са провокирали гнева на Пхенян, съобщи Актуално.

„ Военна провокация против страна с нуклеарни оръжия може да докара до ужасна обстановка, немислима за прекарване от политиците и военните специалисти в която и да е огромна или дребна страна по света с тяхното обикновено мислене “, предизвести сестрата на диктатора Ким, която е в Комисията по държавните въпроси на Северна Корея. „ Сеул и Киев са точни аналози в това да вървят да просят и да пускат безразсъдни забележки против нуклеарни страни на инцидентен принцип, без да имат опция за следващи дейности. “

Ким Йо-джонг осъди Южна Корея и Украйна, наричайки ги „ неприятни кучета, отгледани от Съединени американски щати “. Това се случва, откакто двете страни упрекнаха КНДР, че е разположила хиляди бойци в поддръжка на съветската инвазия в Украйна през последните седмици. Според южнокорейското разузнаване Ким Чен Ун ще прати общо към 12 000 свои военни да се бият за диктатора Владимир Путин. Националната разследваща работа в Сеул съобщи предишния петък, че Северна Корея към този момент е изпратила над 1500 военнослужещи от специфичните сили в Русия сред 8 и 13 октомври.

Въпреки че в изказването на Ким Йо-джонг не се загатват съответно изказванията на разузнаването на Южна Корея, акцентът ѝ върху Сеул и Киев очевидно е отговор на изказванията, които Пхенян отхвърля. Междувременно от Кремъл не отрекоха за севернокорейските бойци в една от последните все още изяви на представителя Дмитрий Песков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР